Translate

zondag 4 juli 2010

Tuin...

Al een paar maanden ben ik zo aan het genieten van de tuin. Het is een enorme klus geweest om het te krijgen zoals het nu is, en nu het zo te houden. Het mooie frisse groen is er al een beetje af. Maar o, wat heerlijk wat er allemaal tevoorschijn komt. Ooit hebben de vorige bewoners onze achtertuin onder architectuur laten aanleggen. Hoe vaak we dat niet gehoord hebben tijdens de aankoop. Maar het is mij wel duidelijk dat dat goed gedaan is. Vanaf eind februari bloeit er steeds iets nieuws. Het wisselt elkaar heel goed af. Altijd wel weer iets nieuws te ontdekken. De tuin is van begin jaren 70, met een heuse zitkuil. Hij is dus lekker retro. Ik heb het rotstuin en heide stuk weggehaald, veel planten verplaatst en nieuwe erin gezet. Nu na drie jaar is het eindelijk 'vol', geen gaten meer in de borders. En nu maar onkruid trekken, aanvegen en sproeien. Ook het onkruid tiert welig. Soms heb ik toch wel moeite met sommig onkruid weghalen, ook dat kan zo z'n best doen. Dus ik kies uit wat ik mooi vind en wat niet dat verdwijnt. 
We wonen aan het water, dat klinkt zo lekker, in werkelijkheid hebben we een      vijver(tje) in de tuin met echt prachtige lelies erin en van allerlei leuk levends, salamanders, vissen, kikkers, libelles echt een feestje!


Dit is ons zitje tegen het huis aan. Na een lange zoektocht op allerlei plekken was het  zo gewilde bankje ineens binnen handbereik. De vriendin van mijn moeder ging naar het bejaardenhuis en toen ik nog even het huis door mocht op zoek naar 'schatten' stond daar mijn zo gewilde bankje. Later nog 2 stoeltjes op marktplaats gescoord.

2 opmerkingen:

  1. een retrodame op een retrozitje in een retrotuintje - wat ouderwets genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat zul jij gelukkig zijn in je tuin, het ziet er oogstrelend uit. Je lupines staan er prachtig bij. Leuk om je tuin op afstand te kunnen bewonderen.

    BeantwoordenVerwijderen